2015. március 30., hétfő

Tudnivalók a böjtrőlBöjttel az egészségért, szépségért, boldogságért
A böjt egy nagyszerű és igen hatékony módja szervezetünk méregtelenítésének.
A környezetünkben található mérgek felhalmozódnak szervezetünkben. A böjt során lehetőség nyílik arra, hogy megszabaduljunk ezektől.

A böjttel sok betegséget megelőzhetünk vagy már meglévő betegség esetén elősegíthetjük a gyógyulást.
A legtöbb civilizációs betegség a helytelen életmód következtében alakul ki. Allergiák, ekcémák, túlsúly, magas koleszterinszint, érrendszeri megbetegedések, ízületi bántalmak, emésztőrendszeri problémák. A felhalmozódott méreganyagok eltávolítása változásokat idéz elő az anyagcserében, ezáltal csökken a testsúly, csökken a vérnyomás, csökken a koleszterin és triglicerid, erősödik az immunrendszer, ellenállóbbá válik a szervezet a kórokozókkal szemben. A krónikus emésztőszervi problémák is jelentősen javulhatnak, mivel a böjt alatt a gyomor-, bélrendszer nyugalomban van és így lehetővé válik a regenerációja. A zsírszövetben lerakódott salakanyagok kiürülnek, a narancsbőr észrevehetően javul. A test kémhatása savasról semlegesre változik, majd visszanyeri enyhén lúgos állapotát, amely kedvez minden életfolyamatnak, így az öngyógyító mechanizmusnak is.

A böjt nem jelent éhezést.
A böjt alatt csak folyadékot fogyasztunk és nem veszünk szilárd táplálékot magunkhoz. A táplálkozás során az ételt a szervezetünk lebontja, így biztosítva az életfolyamatokhoz szükséges alkotóelemeket. Testünk éhségérzettel jelzi, hogy táplálékra van szüksége. Amennyiben a szervezetünk nem jut külső táplálékforráshoz, egy idő után átkapcsol egy másik energia-programra, amelynek során a saját raktárkészleteit kezdi el lebontani. Mivel a belső raktárkészletek bőven fedezik az életfolyamatokhoz szükséges anyagokat, az éhségérzet megszűnik. Ha megfelelő táplálkozással és pszichés ráhangolódással felkészülünk a böjtölésre, akkor a szervezet gyorsan átkapcsol erre a második energia-programra, azaz saját belső tartalékaiból táplálkozik. Éhségérzet csak akkor jelentkezik, ha a test külső táplálékhoz is jut, mert ebben az esetben nem kapcsol át a második energia-programra, hanem tovább folytatja a külső táplálék lebontását és mivel a táplálék nem elegendő, ez maró éhségérzettel jár.

A böjt során minden kiválasztó tevékenységet igyekszünk serkenteni.
A vesék munkáját nagy mennyiségű folyadék fogyasztásával segítjük. A kiválasztás egy része a májon és epén keresztül a bélbe történik, ennek serkentésére májpakolásokat alkalmazunk. A belek rendszeres kiürítése szintén nagyon fontos, keserűsó alkalmazásával támogatjuk ezt a folyamatot. A légzés útján történő kiválasztást kint a természetben sétával és légzőgyakorlatokkal segítjük elő. A bőrön át történő kiválasztást fokozott izzadással serkentjük, amit szaunázással érünk el.

A böjt elősegíti az életmódváltást.
A böjtkúra után sokkal könnyebb önként lemondani az egészségre káros élelmiszerekről, ezek túlzásba vitt fogyasztásáról. Táplálkozásunk tudatosabbá válik, ami egészségünk megőrzése szempontjából rendkívül fontos.

A böjt után úgy érezzük magunkat, mintha újjászülettünk volna.
Valójában egy belső nagytakarítás történik a böjt alatt, melynek során megszabadulunk sok felhalmozódott testi és lelki mérgező anyagtól. Pozitív hatását már a kúra alatt is érezni lehet, de egy hét elteltével mindenképpen tapasztalni fogjuk a fizikai és szellemi teljesítőképességünk fokozódását.

Böjtkúra a Mátrában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése