2014. január 29., szerda

Pánikroham kineziológus szemmel

Pánikrohamok előfordulásakor, pánikbetegség esetén is bátran fordulhatunk kineziológushoz, mert a kineziológia mint alternatív és kiegészítő gyógymód ebben az esetben is hatékony segítséget jelent. A tünetek nagy valószínűséggel csökkenthetők viszonylag rövid időn belül. Kellő számú kezeléssel pedig elérhető a teljesen tünetmentes állapot is. Mindezt saját tapasztalatommal is alá tudom támasztani, ugyanis közel 11 éves kineziológusi praxisom alatt már sok esetben láthattam embereket igen súlyos pánikrohamos állapotukból helyrejönni.

A pánikroham tünetei rendkívül sokfélék lehetnek. 

Ez lehet fizikai szinten egy intenzív, rossz közérzet, ami már-már elviselhetetlen, légszomj, nyelési probléma, gombóc a torokban érzése, elesettség, szapora szívverés, fejfájás, gyomorgörcs, izzadás, reszketés, hidegrázás, hőhullám, bőrpír, émelygés, szédülés.

Lelkileg halálfélelmet, megőrüléstől, kontrollvesztéstől való félelmet, elveszettség érzését, menekülési vágyat élhetnek meg a pánikbetegek.

Szellemi szinten tájékozódásra való képtelenség lehet jelen és volt olyan, aki arról számolt be, hogy képtelen volt értelmezni a szeme elé táruló látványt.

A roham ismétlődésével kapcsolatos félelem elkerüléshez vezet, így a pánikbetegség gyakran társul valamilyen fóbiával vagy egyéb pszichés betegségekkel például depresszióval.
A fentiekből látható tehát, hogy rendkívül összetett és szerteágazó tünetegyüttes jöhet létre, igen bonyolult helyzet alakulhat ki. A kineziológia azonban egyáltalán nem a tünetekkel foglalkozik. Bármilyen összetett szorongásos zavarról van szó a mögöttük lévő ok mindig csak egy. Ezt az egy okot igyekszünk kineziológiai módszerekkel feltérképezni és megszüntetni. Amint ezt megtaláljuk és oldjuk, a tünetek elillannak, mintha a szél fújta volna el őket. Tehát azt keressük, ahonnan ez az egész elindult. Ezt hívják úgy, hogy kulcsélmény. A kulcsélményben elraktározott negatív érzelmi töltés ugyanis olyan hatást gyakorol az idegrendszerre, amelytől az kibillen egyensúlyi állapotából és létrejönnek az adott tüneteket. A tünetek megfelelésben vannak a lelki elakadással, feldolgozatlansággal a tudattalan sajátos nyelvén, csak tudni kell ezt a nyelvet értelmezni.

A negatív érzelmi töltés semlegesítésével elérhető újra az egyensúlyi állapot test, lélek és szellem szinten egyaránt.

Pánikbetegség kulcsélményének felderítése és oldása  - Napraforgó Kineziológia

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése